Šok! Jak se české weby vypořádaly se smrtí zpěváka Prodigy?

Ať už weby serióznějšího zpravodajského charakteru nebo bulvár, o nedávné smrti Keitha Flinta referovaly všichni. Nad tím, kdo se držel čisté novinářské informace, kdo se snažil z tragédie vytěžit nejvíc a kdo má možná speciální metody zjišťování informací, jsem si dovolil podumat za vás. 

Tn.nova.cz přišla s titulkem

 

 

 

Chápu, odpustit si vykřičník nemohli, to by pak nikdo z jejich čtenářů nečetl. Perex„Ve věku pouhých 49 let zemřel šoumen a zpěvák kapely Prodigy Keith Flint. Bouřliváka a průkopníka taneční hudby našli v pondělí ráno mrtvého v jeho domě v anglickém Essexu,“ připomíná spíše úvod, který by se hodil na vlny radio stanic a ne virtuální papír, ale rozhodně zaujme a připraví nás na následující píseň. Počkat! Ve zpravodajství nenásleduje píseň, ale text!

Co lidmi placená ct24.ceskatelevize.cz?

 

 

Ano, také si to myslím. Je to decentní, má to výpovědní hodnotu a není to přehnané. Přesně dle mého gusta. A dle gusta žurnalistických náležitostí je rovněž perex „Ve věku 49 let zemřel frontman kapely The Prodigy Keith Flint. Zpěváka nalezli mrtvého v jeho domě. Příčina úmrtí nebyla oficiálně potvrzena, ale podle člena skupiny Liama Howletta Flint spáchal sebevraždu,“ který odpovídá na otázky kdo, co, kdy a kde, na které takový perex odpovídat má.

Kdo se snažil na smutném osudu jedné z hudebních ikon 21. století vyrýžovat co nejvíc?

Přesně tak! Naši právě v tento moment vymyšlenou imaginární cenu o nejlepšího mačkače šťávy nezískává nikdo jiný než server blesk.cz! Gratuluji! Zároveň jezdím po stránce nahoru a dolů a hledám ony zdroje informací (například odkaz na ČTK nebo jinou zpravodajskou agenturu, popřípadě BBC, ze které vycházela částečně vycházela i Česká televize), avšak ani po minutovém usilovném pátrání, je nenacházím. Přivádí mě to k zamyšlení, zda-li to zkrátka jen nepovažují za podstatné, nebo mají v redakci jasnovidce, který jim veškeré informace o událostech ze světa sděluje za pomoci křišťálové koule.

Na závěr je tu MAFRA a idnes.cz

 

 

V článku se dočteme, že jeho vzhled děsil děti. Co se nedočteme je, kde k tomu přišli.  Mě jako dítě Keith rozhodně neděsil, a to jsem byl stašpytel jak poleno. Rozhodně však musíme ocenit přítomnost vlastních fotografií a informaci o tanečníkovi Leeroy Thornhillovi, že opustil kapelu v roce 2000, která se nachází hned na začátku článku. Ušetřilo mi to navštívení Wikipedie.

Přidat komentář